TIGRA- PMOatWork
Er wordt gekeken naar medische zaken en er is aandacht voor aspecten als werksfeer, stress en lichamelijke belasting. Geen een bedrijf is hetzelfde, dus een PMO is altijd maatwerk. TIGRA sluit samen met jou de inhoud aan op de werkomstandigheden en de cultuur van je organisatie.
Groepsresultaten
Bij het PMO staat privacy hoog in het vaandel. Alleen de werknemer kent zijn eigen resultaten. Jij als werkgever ontvangt alleen informatie van groepen boven de 15 personen. Deze resultaten presenteert TIGRA in een interactief dashboard. Zo krijg je inzicht hoe je de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers kunt vergroten. Gezonde werknemers hebben meer plezier in hun werk en zijn productiever. Door gezondheid en werkvermogen te meten, voorkom je bovendien dat medewerkers langdurig verzuimen. Ook brengen we in beeld hoe productief iemand is. Een win-winsituatie: de organisatie haalt betere resultaten én medewerkers kunnen gezond en met plezier hun pensioen halen.
Het aanbieden van een PMO
- Brengt gezondheidsklachten van je medewerkers in beeld
- Geeft aan of eventuele gezondheidsklachten werk gerelateerd zijn
- Voorkomt langdurig verzuim
- Geeft aan hoe productief je medewerkers zijn
Wat is de inhoud van een PMO?
Een PMO is maatwerk en het hangt van je organisatie af hoe het PMO eruit ziet. De PMO van TIGRA bestaat altijd uit 3 onderdelen, werkvermogensonderzoek (vragenlijsten vooraf) een fysiek onderzoek en een adviesgesprek.
1. Werkvermogensonderzoek
- WorkAbilityIndex (WAI), vragenlijsten werkomstandigheden, lichamelijk klachten in relatie tot werk, lichamelijke belasting, mentale belasting,
- PSA , werktempo en hoeveelheid, vragenlijst normen en waarden, plezier en betrokkenheid,
- BRAVO, vragenlijsten gezondheid, herstelbehoefte.
TIGRA werkt alleen met gevalideerde lijsten. Er is een mogelijkheid om als bedrijf een vragenlijst aan te dragen.
2. Fysiek onderzoek
- Lengte, gewicht, BMI
- Vetpercentage
- Middelomtrek
- Bloeddruk
- Cholesterol (HDL, LDL, ratio)
- Glucose
- Hart- en vaatziekte risicoprofiel (HVZ risicoprofiel)
Op basis van de risico’s die in de risico-inventarisatie (RI&E) naar voren komen en de specifieke wensen van het bedrijf worden bovenstaande aspecten aangevuld met:
- Visus (mate van zichtsscherpte)
- Audiometrie (gehooronderzoek)
- Veerkracht d.m.v. HRV (=Heart Rate Variability*)
- TIGRA FITT
- Bloedonderzoek uitgebreid
- Inspanningstest
- Fysiotherapeutisch bewegingsonderzoek
- Longfunctie
- Knijpkracht
3. Adviesgesprek
De resultaten van de vragenlijsten en de fysieke testen worden met de deelnemer besproken. Die krijgt een persoonlijk advies om de eigen inzetbaarheid te verbeteren en eventuele risicofactoren voor het ontstaan van inzetbaarheidsklachten te verminderen. Dit gebeurt met speciale gesprekstechnieken waarmee de deelnemer wordt gestimuleerd om de eigen regie op gezondheid te pakken. Het is ook mogelijk om op basis van de resultaten, de deelnemer door te verwijzen naar een andere interventie om zo concreet aan de gewenste verandering te werken.
Kosten en korting via De Friesland
Klanten van De Friesland ontvangen korting per deelnemer. Log in op het Sterk te Werk portaal en bereken eenvoudig de kosten voor jouw situatie. Nog geen inlog voor het Sterk te Werk portaal? Neem dan contact op met onze ondernemersdesk.
Aanvragen
Vraag deze dienst aan via de mail of bel met ons op (058) 291 33 88.
Heb je al een account voor het Sterk te Werk portaal?
Vraag dan de dienst direct aan.
Vraag direct aan
Je gaat nu naar het Sterk te Werk portaal