Masterclass serie duurzame inzetbaarheid

De inschrijving voor de masterclass serie is gesloten.

Investeren in duurzame inzetbaarheid

Hoe zuinig ben je op je productieve medewerkers? Investeren in duurzame inzetbaarheid is juist nu noodzakelijk. Niet alleen om uitval te voorkomen maar ook om medewerkers en organisaties veerkrachtig en wendbaar te maken. Maar waar te beginnen? En hoe weet je of deze investeringen jouw organisatie ook echt iets opleveren?

Icoon lamp

Leer

Leer op welke manier je effectief duurzame inzetbaarheid in jouw organisatie realiseert.

Icoon grafiek met stijgende pijl

Voorkom

Maak kennis met de nieuwste inzichten en modellen om productiviteitsverspilling en uitval te voorkomen.

Icoon zwevende blaadjes boven hand

Resultaat

Je maakt een plan van aanpak waarmee je een vitale en veerkrachtige organisatie realiseert.

Wat biedt de masterclass serie jou?

  • De nieuwste modellen, tools en inzichten om een eigen roadmap en aanpak duurzame inzetbaarheid vorm te geven
  • Toegang tot een duurzaam inzetbaarheidsplatform, inclusief diverse tools en scans
  • Een kijkje in de ‘keuken’ bij branchegenoten
  • Benchmark duurzame inzetbaarheid met andere organisaties in dezelfde branche 
  • Advies en ondersteuning bij het opstellen van een duurzaam inzetbaarheidsbeleid

Voor wie is de masterclass?

Voor HR-adviseurs / HR-medewerkers en vitaliteitsmanagers.

Kosten en korting via De Friesland

Klanten van De Friesland ontvangen korting per deelnemer: nu 15% korting voor klanten (van € 1.050 voor € 892,50). Log in op het Sterk te Werk portaal en bereken eenvoudig de kosten voor jouw situatie. Nog geen inlog voor het Sterk te Werk portaal? Neem dan contact op met onze ondernemersdesk.

Programma masterclass serie 2024

Drie dagen, drie powerbites

Op basis van ervaringen en wensen van klanten en eerdere deelnemers hebben wij het programma geoptimaliseerd. De masterclass omvat nu drie dagen en drie powerbites. Dit laatste houdt in dat in anderhalf uur tijd dieper op een thema wordt ingegaan. Ook is er dan ruimte voor intervisie.

Ontwikkelen eigen strategieplan

Tijdens de masterclass serie wordt ingegaan op alle aspecten uit de roadmap van duurzame inzetbaarheid, zoals

  • analyses
  • het maken van een plan van aanpak
  • het financiële plaatje

Aan het einde van de masterclass hebben deelnemers een eigen onderbouwd strategieplan van maximaal 1 A4 om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te kunnen.

Fysieke bijeenkomsten (Leeuwarden)

Sleep de tabel om meer informatie te zien
Sessie Datum Tijdstip
1e Masterclass Do 10 oktober 9.00-16.30 uur
2e Masterclass Do 28 november 9.00-16.30 uur
3e Masterclass Do 30 januari 9.00-16.30 uur

Online sessies

Sleep de tabel om meer informatie te zien
Sessie Datum Tijdstip
1e Powerbyte Do 7 november 9.00-10.30 uur
2e Powerbyte Do 12 december 9.00-10.30 uur
3e Powerbyte Do 16 januari 9.00-10.30 uur
Uitgeschreven tekst video

MUZIEK VAN DE FRIESLAND SPEELT AF

(Beeldtitel: Investeren in Duurzame Inzetbaarheid. Met de masterclass-serie van De Friesland.)

(Een man geeft een masterclass aan een groep mensen.)

(Dezelfde man komt in beeld en wordt geïnterviewd.)

(Beeldtitel: Goska Sixma. Trainer masterclass De Friesland)

De hele wereld verandert. Onze organisaties veranderen. De maatschappij verandert. Teams veranderen. En duurzame inzetbaarheid gaat over hoe blijf ik daarin staan. En niet alleen staan maar ook hoe maak ik daarin het verschil?

(Een vrouw wordt geïnterviewd.)

(Beeldtitel: Marianne Waanders. VNO-NCW MKB Noord.)

We leven in een maatschappij waar alles moet en alles kan en we rennen heel hard door het leven. Tegelijk hebben we het ook over de brede welvaart. Dat ons welzijn ook belangrijk is. En de aardbol is belangrijk.

(In beeld luisteren mensen naar de masterclass en maken notities.)

(Beeldtitel: Leer. Met de masterclass leer je op welke manier je effectief duurzame inzetbaarheid in jouw organisatie realiseert.)

(In beeld praten mensen met elkaar.)

(Beeldtitel: Lise Zwaan. HR-adviseur SPITS Oosterwolde.)

Ik denk dat het sowieso goed is dat je één iemand hebt in een organisatie die heel veel weet van duurzame inzetbaarheid. Of heel veel, of in ieder geval iemand die daar veel mee bezig is en dat ook echt interessant vindt, die daar enthousiast van wordt. En zich ook echt daarvoor in wil zetten voor de duurzame inzetbaarheid van alle medewerkers. Qua kosten kan het heel veel besparen. Medewerkers kunnen gelukkiger zijn waardoor ze productiever worden. En ik denk dat iedere werkgever wil streven naar een zo gezond mogelijk personeelsbestand.

Marianne: Er wordt vaak gekeken vanuit verzuim. Verzuim kost een bedrijf veel geld. De meeste bedrijven hebben geen idee hoeveel dat kost. Dat levert ze dus besparing op door minder verzuim. Maar vooral ook werkgeluk en medewerkers die gewoon op de toekomst voorbereid zijn.

(In beeld geeft nog een andere man de masterclass.)

(Beeldtitel: Voorkom. Met de masterclass maak je kennis met de nieuwste inzichten en modellen om productiviteitsverspilling en uitval te voorkomen.)

Goska: Wat betekent duurzame inzetbaarheid? Maar misschien nog wel belangrijker, hoe kan ik daar actief werk van maken. Wat kan ik nu doen in de samenwerking met mijn collega’s binnen mijn team, binnen mijn organisatie, om die duurzame inzetbaarheid dichtbij te halen, werkelijk te maken en ook meetbaar te maken? Tastbaar. Op geld te zetten, op energie te zetten. En te vertalen in hoe wij het verschil binnen onze organisatie of binnen ons team praktisch kunnen maken.

Lise: We hebben heel veel informatie gedeeld over hoe het in verschillende bedrijven gaat. Dus je deelt natuurlijk de informatie over je eigen bedrijf, maar je deelt ook, je hoort heel veel informatie over andere bedrijven.

Marianne: Het heeft mij in elk geval bevestigd in mijn overtuiging dat het super belangrijk is dat veel meer bedrijven aandacht gaan besteden aan duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Niet alleen om ze inzetbaar te houden voor hun eigen bedrijf, maar sowieso voor de arbeidsmarkt. Want wie jij opleidt en geschikt is voor de arbeidsmarkt en een keer bij jou weggaat. Die komt ergens anders weer heel goed terecht. Misschien heeft een ander bedrijf dan weer iemand voor jou opgeleid die weer goed bij jou terecht kan. Dus gelukkige mensen zijn gewoon goed voor je bedrijf.

(Beeld van een man die de mensen feliciteert en een diploma aangeeft.)

(Beeldtitel: Resultaat. Met de masterclass maak je een plan van aanpak waarmee je een vitale en veerkrachtige organisatie realiseert.)

Lise: Als ik nu kijk naar bij ons in de groep hebben we heel veel verschillende bedrijven van productiebedrijven tot sociale werkplaatsen, maar ook bedrijven met meer kantoorpersoneel. Ik denk dat het eigenlijk overal wel van toepassing is, duurzame inzetbaarheid. Bij de één zal het meer om het fysieke gaan, bij de ander zou het juist zijn dat mensen meer in beweging moet komen. Soms gaat het ook over het privé-werkbalans dus dan thuiswerken bijvoorbeeld. Eigenlijk is het denk ik voor iedereen wel ideaal.

(Beelden van masterclass komen voorbij.)

Goska: Eigenlijk elke organisatie die iets wil met het verschil maken, nu en in de toekomst, en daarbij zijn of haar medewerkers serieus neemt, kan hier wat aan hebben.

(In beeld drinken de deelnemers champagne met elkaar en lachen naar de camera.)

(Beeldtekst: Investeren in Duurzame Inzetbaarheid. Met de masterclass-serie van De Friesland.)

(De video eindigt met het logo van De Friesland in beeld.)

(Beeldtekst: defriesland.nl/masterclass)

MUZIEK VAN DE FRIESLAND SPEELT DOOR TOT HET EINDE VAN DE VIDEO

Masterclass serie in beeld

Bekijk de video en krijg een indruk van de masterclass serie.

Wat zeggen deelnemers over de masterclass serie?

'Wat voor mij van aanvullende waarde is, zijn de contacten die je legt en de verhalen die je van andere organisaties hoort. Dit werkt voor mij inspirerend.'

‘Qua kosten kan het veel besparen. Medewerkers kunnen gelukkiger zijn waardoor ze productiever worden. Organisaties streven naar een zo gezond mogelijk personeelsbestand.’

‘Verzuim kost een bedrijf veel geld. Het levert dus besparing op door minder verzuim. Maar vooral ook werkgeluk en medewerkers die op de toekomst voorbereid zijn.’

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Klantwaardering op Independer