Regelhulp
Samenwerkende organisaties zijn onder andere gemeenten, het CIZ , UWV en SVB. Daarnaast zijn vele organisaties betrokken bij de totstandkoming van de inhoud.
Regelhulp is er voor jou
Regelhulp richt zich op
- cliënten
- mensen in hun omgeving (mantelzorgers, familieleden, enzovoort)
- ouders/verzorgers van kinderen tot ongeveer 18 jaar
De informatie over kinderen en jongeren is op dit moment dus niet rechtstreeks aan kinderen of jongeren gericht, maar aan hun ouders of verzorgers.
Hoe het werkt
Iedereen zoekt vanuit een andere invalshoek. Daarom kun je op Regelhulp via twee ingangen zoeken naar informatie en oplossingen:
1. Mijn situatie
Kies deze optie als je stap voor stap je situatie en je hulpvraag in kaart wilt brengen. Je doorloopt enkele vragen en ziet vervolgens welke mogelijke oplossingen het beste bij je situatie passen.
2. Informatie
Een overzicht van herkenbare onderwerpen over een beperking, gebeurtenis of levensfase. Dit is de snelle route naar oplossingen, regelingen en voorzieningen voor verschillende situaties.
Veelgestelde vragen
Geeft Regelhulp ook informatie over ziekten en handicaps?
Regelhulp geeft geen medische informatie maar richt zich onder meer op de gevolgen van een chronische ziekte of handicap voor het dagelijks leven. Denk hierbij aan problemen met:
- lopen
- zien
- uithoudingsvermogen
Heb ik recht op de oplossingen die Regelhulp aanbiedt?
Regelhulp geeft een overzicht van verschillende soorten oplossingen:
- zaken die je zelf kunt regelen
- voorzieningen waarvoor soms een vergoeding mogelijk is
In dat laatste geval moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. De organisatie die de indicatie stelt, bekijkt of je aan de voorwaarden voldoet. Veel gemeenten laten eerst een medewerker samen met jou naar je hulpvraag kijken en met jou bespreken wat de beste oplossing is. Je kunt geen rechten ontlenen aan de informatie op Regelhulp.
(bron: www.regelhulp.nl)